Ingrediënten (voor circa 12 koolpakketjes)

 • 1 witte kool
 • 3 lente-uien
 • 150 g speklappen
 • 100 g garnalen
 • 2 tl vissaus
 • ½ tl zout
 • 1 tl suiker
 • ½ tl zwarte peper

Bereiding

 1. Snijd de speklappen en garnalen in grove stukken. Hak het loof (groene deel) van de lente-uien en bewaar voor het binden van de koolrolletjes. Hak het witte en lichtgroene deel van de lente-uien in grote stukken. Doe de speklappen, garnalen, gehakte lente-ui, vissaus, zout, suiker en peper in de vleesmixer en maal tot een fijne pasta.
 2. Haal ongeveer 12 blaadjes uit de kool. Het is niet erg als er kleine scheurtjes ontstaan. Snijd een deel van de harde onderkant eraf.
 3. Breng ongeveer 2 liter water aan de kook. Blancheer de blaadjes ongeveer 5 minuten tot ze buigzaam worden, maar niet te zacht. Doe dit eventueel in 2 à 3 stappen. Blancheer het loof van de lente-uien heel even mee tot ze iets zachter worden, maar maximaal 1 minuut.
 4. Schep de koolblaadjes uit het water en laat in een vergiet rusten. De groene stengels van de lente-uien kunnen aan de rand van het vergiet gehangen worden om het overtollige vocht kwijt te raken. Bewaar het blancheerwater.
 5. Doe een eetlepel van de vleespasta op een koolblaadje en vouw eerst de onderkant om, dan de zijkanten en rol op tot een pakketje. Knoop met een geblancheerde lente-ui-blad het pakketje vast. Afhankelijk van de lengte van het loof kun je het pakketje als een kado inpakken, dus twee keer – in de lengte en breedte – om het pakket heen. Maar een keer kan ook.
 6. Doe de koolpakketjes in een pan en schenk het blancheerwater eroverheen tot de koolpakketjes net onder water liggen. Leg eventueel een bord op de koolpakketjes zodat ze onder water blijven. Kook op medium hoog vuur in ongeveer 30 minuten gaar. Eventueel extra bouillon toevoegen naar smaak.
 7. Haal het bord voorzichtig uit de pan. Breng de soep op smaak met wat vissaus, suiker en zout.
 8. Schep een paar koolbundeltjes in een grote soepkom of individuele kommetjes en schenk er bouillon bij tot de helft van de koolpakketjes.