Vietnam telt 3 belangrijke regio’s met hun eigen culinaire stijl, maar in alle drie regio’s zijn de Franse kooktechnieken en Europese ingrediënten te herkennen.

Noord-Vietnam
Het noorden is afhankelijker van het seizoen dan de andere twee regio’s en de Chinese invloed is daar in de kookstijl het meest aanwezig. Er wordt meer gebruik gemaakt van ingemaakte en gedroogde voedsel. De Rode Rivier, Song Hong, is de belangrijkste rivier in het noorden die door China, Vietnam en naar de Golf van Tolkin stroomt.

Centraal Vietnam
Centraal Vietnam is een mix van de Noord- en Zuid-Vietnamese cuisine en vooral bekend om de keizerlijke en oude hoofdstad Hue. Ondanks het gebrek aan variëteit en agrarische producten werden er in dit gebied uitzonderlijke gerechten gecreëerd om gehoor te geven aan de culinaire wensen van heersende keizers. Banh tet of Banh chung, Nieuwjaarskoek, is daar een van. De historische invloed van de Cham, een etnische groep van het Champarijk, is terug te vinden in sommige gerechten.

Zuid-Vietnam
Het zuiden heeft het meest gunstige klimaat en verse kruiden, groente en fruit zijn hier in overvloed te vinden. In de Zuid-Vietnamese receptuur wordt meer kruiden gebruikt en het zuiden wordt meer beïnvloed door de Cambodjaanse en Thaise keuken. Het belangrijkste gebied in het zuiden is de Mekongdelta, Song Cuu Long, waar de Mekongdelta uitmondt in de Zuid-Chinese Zee.